Oldal kiválasztása

Aranyanyu Díj

 

Az Aranyanyu Díjat 2011-ben hívta életre Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője. A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. A díjat olyan nőknek ítélik oda, akik klasszikus, női segítő szakmákban dolgoznak, és munkájuk nélkülözhetetlen, mégis csekély anyagi és erkölcsi elismerésben van részük.
A 21. Század Kommunikáció feladata az Aranyanyu jelölteket bemutató 16 kisfilm, és gálafilm elkészítése.

Richter Aranyanyu werkfilm

Fantasztikus nők. Erősek, elhivatottak, akik a maguk környezetében megváltották a világot. Szerintük ez természetes. Szerintünk, és a környezetük szerint példaértékű. Ők az Aranyanyu díj jelöltjei, akikről idén is mi forgattuk a kisfilmeket. Ünnep volt megismerni őket, hiszen mi is többek lettünk általuk. Ez a werkfilm a forgatásokon készült.

Richter Aranyanyu díjátadó gálafilm

A film a 2016-os díjátadó gála eseményeit foglalja össze.

Richter Aranyanyu Díj 2017 - Rózsa Magdolna

Magdi tizenévesen döntötte el, hogy ha egyszer nagy lesz, segíteni szeretne az embereken.  Kapóra jött a zuglói polgármesteri hivatal megkeresése, hogy hozzanak létre együtt egy szociális szépségstúdiót, amely a rászoruló munkanélküli, többgyermekes vagy anyaotthonban élő embereket ingyen fogadja. Magdi és a Tükörkép műhely neve ma már fogalom a környéken.

Richter Aranyanyu Díj 2017 - Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna

Eszköze az innovatív tanítás, ahol a képesség nem korlát, hanem lehetőség
Hogyan jut el egy vak lány emelt szintű érettségire, vagy egy diszlexiás fiú retorika versenyekre, majd jogi karra egy „átlagos” nyíregyházi gimnáziumból? Nem probléma! Kecskemétiné Szilvási Zsuzsanna saját módszerrel készít fel látássérült vagy részképesség-zavaros fiatalokat az érettségire, továbbtanulásra.

Richter Aranyanyu - Dr. Németh Katalin

A fül-orr-gégész Katalin a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fül-orr-gégészeti ambulanciáján látja el betegeit. A gyógyításban fontosnak tartja, hogy a testi tünetek mögött az egész embert meglássa, szociális- és családi hátterét ismerje, lelki állapotát is figyelembe vegye.

Richter Aranyanyu - Dr. Lazáry Györgyné

„A gyerekek ellen elkövetett szexuális abúzus a szememben a gyilkosságnál is nagyobb bűn” – vallja Dr. Lazáryné Mária pszichológus szakértő, a Barnahus Nemzeti Tudásközpont vezetője. Az erőszak az áldozat egész további életére kihat, darabokra töri a testet és a lelket. Ezért hozta el Mária csapata Magyarországra az Izlandról ismert módszert, a Barnahust.