Oldal kiválasztása

12 elszánt nő, 12 édesanya úgy döntött, saját példamutatásukkal hívják fel a társadalom figyelmét arra, életmentő lehet, ha egy édesanya kidughatja fejét a tajtékzó hullámok közül, és egy kicsit magára találhat. A “Hagyd a dagadt ruhát rám” program keretében 12 édesanya adta idejét, figyelmét 12 másik, számára ismeretlen, sokgyerekes, vagy sérült gyermeket nevelő anyukának. Önzetlenül, a segítés, a tehermegosztás szándékával és szerveztek nekik egy  egy álomnapot.

Hagyd a dagadt ruhát rám! – Andi álomnapja

Andi hat gyermeket nevel huszonkét évestől az ötéves ikrekig. Közülük kettő fogyatékkal élő. Derűlátása, kedves mosolya mögött egy olyan édesanya lakozik, aki összeomlott, amikor elvesztette a jövőt, amire vágyott. Álomnapján egy csapásra két kívánsága is teljesült: szépítő csapat kezei alatt sugárzó, csábos nővé alakult, míg a rendrakó tündérek a gyerekszobát varázsolták olyanná, amilyenről még csak nem is álmodott.

Hagyd a dagadt ruhát rám! – Erzsébet álomnapja

Mit tehet egy édesanya, amikor szembesül a ténnyel, hogy nincs olyan intézmény, amelyben autista gyermeke felnőttként élhetne és dolgozhatna? Nos, Szekeres Erzsébet nem bízta a jövőt a véletlenre: csaknem harminc évvel ezelőtt megalapította a csömöri Rehabilitációs Központot, amely a kezdetektől otthont, illetve munkalehetőséget biztosít gondozottjai részére. Mára csaknem ezer ember kötődik az intézményhez, köztük 110-en élnek a falak között, ahol a nevelőintézetből érkező lakók számára egyfajta hagyományként Hellinger-féle családállítást is biztosítanak. Nem véletlen, hogy Erzsébet maga is ezt kérte az álomnapján.

Hagyd a dagadt ruhát rám! - Merát Anikó szabad napja

A Hangák, a zöldre érett nők közössége gondolt egy nagyot: 12 sok-vagy fogyatékos gyermeket nevelő anyukának adott egy szabad napot: azt csinálhattak amit akartak, azon a napon egy Hanga csinálta a háztartást, hozta-vitte a gyerekeket és még a szabad napot is megszervezte az anyának.